2013-08-30 15:25:01• hírek • Póti Orsolya

Országos iskolai felmérő kétévenként

A 2013/2014-es tanévtől minden páros osztály elvégzése után fel fogják mérni a tanulók tudását. A gyerekeknek a második, negyedik és a hatodik osztály után is vizsgázniuk kell majd.

Remus Pricopie tanügyminiszter az új tanévtől kezdődően rendszeres felmérések révén akar rávilágítani a román oktatási rendszer hiányosságaira. A tanügyminiszter be akarja vezetni azt a folyamatot, hogy a diákok tudását a második, negyedik és hatodik osztályok elvégzése után is teszteljék.

„Egy olyan értékelési rendszerről van szó, amely a páros osztályban tanulókra vonatkozik, és amelynek keretében felmérjük ezen diákok tudását. Az ötletet nem csak én vetettem fel az Oktatásügyi Minisztériumban, ez már rég megfogant más olyan pedagógusokban, akik évek óta tanulmányozzák a felmérések hatékonyságát" - nyilatkozta Pricopie egy Dél-Eforie-i nyári iskola keretében.

A felmérések révén a tanárok képet alkothatnak maguknak a diákok felkészültségi szintjéről, és időben javíthatják a hibákat. Országos viszonylatban pedig valószínű az, hogy az intenzív felmérések révén a román tanügyi rendszerben lévő problémák is körvonalazódnának.

A legtöbb pedagógus szerint, amennyiben megfelelően végzik majd ezeket a felméréseket, ezek sokat segíthetnek a hiányosságok felderítésében. A tervek szerint a felmérőtesztek nem lesznek sem túlságosan bonyolultak, de nem is a legkönnyebbek. A dolgozatokra kapott jegyek nem kerülnek majd be a naplóba - tudtuk meg Szász Piroskától, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettesétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: